De derde dimensie in uw leven

Berichtgevingen

Het Climahuis, de ultieme kans voor mens en milieu!

Het Climahuis, een initiatief van VBM Alkmaar, in samenwerking met Overheid, Wetenschap en marktpartijen, is onder leiding van Willem Koppen een spraakmakend project, zowel in binnen- als buitenland. In dit huis vindt een vergaand onderzoek plaats naar energiebesparing en comfortverhoging.

Besparing op energiegebruik heeft een grote impact op de CO2 uitstoot. Beperking van de CO2 uitstoot is noodzakelijk om de klimaatverandering tot een halt te roepen. Het terugdringen van alle 38 agentia, die invloed hebben op de gezondheid, hebben in deze woning een aanzienlijke scoreverbetering of zelfs uitsluiting tot gevolg.

Onlangs is een van de slaapkamers in de 'meet-demo' compleet innovatief verbouwd en geheel ingericht met de Phi-ton bedden.

Willem Koppen: 'het Phi-ton bed kan een aantal belangrijke gezondheidagentia voorkomen c.q. beperken, dankzij het Phi-ton 3D-vezelvlechtwerk. Kenmerkend voor dit materiaal is de onovertroffen lucht- en vochtdoorlatendheid én hygiëne. De matras wordt aangeprezen als anti-allergeen, anti-statisch en resistent tegen huismijt en schimmels. Bovendien zijn de Phi-ton 3D-matrassen 100% recycleerbaar.'

Zodra ECN/TNO objectief hebben aangetoond dat de woning daadwerkelijk van binnen gezonder is dan buiten, wordt de politiek uitgedaagd om zelf een nachtje gezond te slapen.

Zie ook www.isozero.nl

img climahuis

Logo Interior Innovation Award Cologne 2006 Logo RedDot Award 2006 Logo Good Design Logo Design Preis 2007 Logo Design Preis 2009

sound by Jbgmusic